SAKE BROUWERIJEN

Izumibashi Shuzo

Kanagawa is een prefectuur ten zuiden van Tokyo. Voor haar oppervlakte
telt de kustelijke regio relatief weinig brouwerijen, maar wat kwaliteit
betreft doet hun sake voor niemand onder.

 

Izumibashi is een van de
absolute toppers met een heel uniek profiel. Begonnen als lokale
rijstboeren groeide de business van de familie Hashiba in de laatste
jaren uit tot een volledig geintegeerde brouwerij. Ze polijsten al hun
rijst zelf, maken hun sake hoofdzakelijk op natuurlijke wijze (kimoto)
en bottelen hun leuke merk “Dragonfly” met terechte fierheid. Izumibashi
combineert moeiteloos de nieuwste technologie en een van de oudste
brouwmethodes. Met camera drones managen ze hun vele rijstvelden, maar
met lange houten stampers brengen ze manueel en rythmisch het
fermentatie proces op gang. Het is een trage bereidingswijze zonder
chemische toevoegingen, maar het resultaat mag er zijn. Izumibashi’s
sakes zijn “next level” en vallen perfect te pairen met gerijpte kazen,
of ook wel gebakken vlees.