SAKE BROUWERIJEN

Kadoguchi Shuzoten

De brouwerij Kadoguchi werd opgericht in 1869. De lokale sake van Okushinano “Hokko Masamune” wordt gebrouwen in het besneeuwde “Miyukino” op de grens tussen de noordelijke prefecturen Nagano en Niigata. De brouwerij kent hevige sneeuwval tot 3 meters in de strenge winters, het moment wanneer de sake gebrouwen wordt. De kwaliteit van het water leent zich perfect tot het brouwen van schitterend verfijnde sake. “Kinmon Nishiki”, een rijst die zeer verfijnd is dankzij de gezegende lokale natuur en de heldere koude lucht en het zuivere en overvloedige water dat uit de berg komt. Met veel “Miyama Nishiki” en “Shirakaba Nishiki”, maken de brouwmeester Mr. Mori en de brouwers prachtige producten.

 

“Hokko Masamune” is vernoemd naar de Grote Beer, die schittert aan de noordelijke nachtelijke hemel. Hokko Masamune is gekend voor Honjozo, Ginjo en Daiginjo, sake waar alcohol aan toegevoegd is. Deze sake is bekend voor hun milde florale toetsen.