Nieuwjaar betekent in Japan ook wel sake. Op Nieuwjaar of Oshogatsu gaan Japanners steevast naar de tempel, Hatsumode genoemd. Daar wordt sake aan de goden geschonken om ze gunstig te stemmen. Thuis drinkt men met vrienden ook Nieuwjaarssake. Dit jaar heb ik dit ook gedaan, met sparkling sake van Alain Ducasse hebben we klokslag 00:00 geklonken. Heerlijk, zo fijn.

Sake is een gefermenteerde rijstdrank. Er heerst echter een grote misvatting rond het alcoholpercentage. Dat is steeds tussen de 12% en 18%, niet meer. Het productieproces van sake is erg boeiend en divers waardoor er een eindeloze variatie aan smaken mogelijk is. In ons assortiment kun je de beste zaken terugvinden. Dit kunnen we doen, doordat Kaori team een expert ter plaatse die reeds tientallen jaren in Japan woont en jarenlange ervaring heeft in sake. Hij brengt de nieuwste Japanse trends rechtstreeks naar jou! Dit is uniek in deze tijden waarbij we zelf niet naar Japan kunnen reizen om onze brouwers te bezoeken.

Om jou ons gamma te leren kennen heb ik 2 pakketjes samengesteld. Het introductiepakket omvat een Junmai sake, die fruitig en fris smaakt. Daarnaast hebben we een Tokubetsu Junmai, waarvan de rijstkorrel een stuk fijner gepolijst is. Die drinkt heel soepel en door de unieke rijstkeuze smaakt die ook licht kruidig.

Het feestpakket omvat een schitterende Sparkling Sake, onmisbaar voor elk feestje. Daarnaast hebben we een erg verfijnde en zachte Junmai Daiginjo. Gewoon proberen. En vergeet niet, eens geopend, blijft dit in de koelkast wel enkele weken houdbaar, omdat sake geen sulfieten bevat.